Årets Synspecialist är Kristian Isaksen från Iris Optiker i Vasa

Året synspecialist kristian isaksen vaasa vasa iris optikko optiker näköasiantuntija

Drygt 50 inhemska proffs inom optometri samlades under veckoslutet i Rovaniemi då Synspecialist-nätverkets företagare, personal och samarbetspartners ordnade ett gemensamt seminarieveckoslut. En av veckoslutets höjdpunkter inträffade på lördagen då Årets Synspecialist premierades för första gången.

Årets Synpecialist är Kristian Isaksen från Iris Optiker i Vasa. Isaksen, som jobbat inom branschen i 17 år, var bland de första optikerna i Finland att få rätten att använda diagnostiska läkemedel och är dessutom en skicklig handarbetare som klarar av de mest invecklade bågreparationerna.

- Kristian är ett verkligt proffs vad gäller hantverk, och ser samtidigt också till att ständigt utveckla sig själv som kliniker. Ett öppet och socialt sinne kombinerat med en fyndig attityd kommer att föra Kristian långt inom branschen, sade Synspecialisternas styrelseordförande Bernd Schwenson då han delade ut priset. Dessutom är han ständigt intresserad av att lära sig nya saker och vågar även uttrycka sin åsikt gällande nätverkets utveckling, fortsatte Schwenson.

- Att jobba med Kristian är en ren glädje! Han sköter sitt arbete med stor ansvarskänsla och tänker alltid på kundens bästa. Ifall Kristian inte direkt har lösningen själv så gör han allt för att hitta den. Dessutom har han suverän koll på de nyaste tekniska och digitala lösningar samt de senaste innovationerna inom branschen, berättar iris Optikers företagare Tuula Kamila och Tarja Laukka. Vi är verkligen stolta över den fina utmärkelsen som Kristian välförtjänt blivit tilldelad, fortsätter de.

- Jag blev verkligen förbluffad över att vinna, säger Isaksen. Jag kommer också i fortsättningen att betjäna mina kunder möjligast bra genom att erbjuda dem det nyaste och bästa inom synvården, och se till att ständigt fortbilda mig för att hållas med den snabba utvecklingen inom branschen. Det fina med vårt nätverk är att man alltid kan lita på att få kollegial hjälp då det behövs. Det är en stor ära att bli vald som den i ordningen första Årets Synspecialist, konstaterar Kristian Isaksen tacksamt.

Utmärkelsen Årets Synspecialist beviljas av Suomen Näköasiantuntijat Oy, och valet gjordes av nätverkets styrelse på basen av insamlade förslag. Synspecialisterna är ett butiksnätverk som består av ca 30 butiker och anställer sammanlagt dryga 80 optiska proffs. Nätverket är grundat och ägt av finska optikerföretagare med fokus på hög kompetens och en vilja och kunskap att erbjuda bra seende med produkter av bästa kvalitet samt friska ögon genom tjänster för undersökning och förebyggande av ögonhälsa.

Synspecialisternas viktigaste kundlöften består av inhemskt företagande, kontinuerlig utveckling av tjänster för bättre seende och ögonhälsa, ett lokalt och oberoende produkturval, snabba leveranstider som baserar sig på lokalt arbete och förtroendeingivande personlig kundbetjäning med bl.a. flexibla betjäningstider. Nätverket erbjuder ett inhemskt och genuint lokalt alternativ där varje ögonpar sköts med bästa möjliga expertis, på flera orter till och med av företagare och optiker i andra eller till och med tredje generationen.