Näköasiantuntijat kokoontuvat Rovaniemelle

Tulevana viikonloppuna Rovaniemellä kokoontuu reilu 50 optisen alan kotimaista ammattilaista kun Näköasiantuntija-optikkoverkoston yrittäjät, henkilökunnat ja yhteistyökumppanit järjestävät yhteisen, jo perinteeksi muodostuneen koulutusviikonlopun.

Näköasiantuntijat on kotimaisten, yksityisten optikkoyrittäjien omistama ja perustama maanlaajuinen asiantuntijaverkosto. Järjestyksessään kuudes vuosittainen koulutusviikonloppu järjestetään tänä vuonna yhteistyössä verkoston kumppaneiden, Medilaserin, Essilorin, CooperVisionin sekä Fenno Optiikan, kanssa. Viikonlopun aikana kouluttaudutaan ajankohtaisista aiheista, kuten kuivasilmäisyyden tutkiminen ja hoito, koululaisten näönhuolto sekä työterveyshuolloille suunnattu uusi sähköinen asiantuntijapalvelu. Lisäksi opiskellaan uusimpia tuoteinnovaatioita, uutta silmäklinikkayhteistyötä ja aina ajankohtaista somemarkkinointia, unohtamatta Lapin upeasta syksystä nauttimista.

Erityisesti kuivasilmäisyys on yleinen ja kasvava ongelma, joka lisääntyy myös lapsilla ja nuorilla. Sen oireita silmissä ovat mm. kirvely ja polttelu, roskan ja hiekan tunne, valonarkuus sekä vuotavat silmät. Näköasiantuntijat toivat yhdessä Fenno Optiikan kanssa markkinoille alkuvuodesta uuden KUNNON Palvelu -kuivasilmäpalvelun, jossa asiakkaalle tehdään kuivasilmätutkimus ja -mittaus, suositellaan jatkohoito ja kontrolloidaan hoidon vaikuttavuus.

- Kokoontuminen koko henkilökunnan voimin muiden liikkeiden kanssa tarjoaa todella tärkeitä
ajatuksia ja kehitysideoita koko vuodeksi. Koska yksittäinen yrittäjä ja pieni liike on usein aika yksin ajatustensa kanssa omalla paikkakunnallaan, on tämän viikonlopun tapainen verkostoituminen todella arvokasta kaikille osapuolille; niin yrittäjille kuin henkilökunnalle, yhteistyökumppaneille sekä tietenkin meidän kaikkien asiakkaille joille voimme tarjota entistä parempaa palvelua, sanoo Näköasiantuntijoiden hallituksen puheenjohtaja, yrittäjäoptikko Bernd Schwenson. Rovaniemi ja Napapiiri valikoitui koulutuspaikaksi aktiivisten
Näköasiantuntija-optikoiden Taina ja Pasi Hiukan ansiosta.

- Todella hienoa, että viitisenkymmentä optisen alan ammattilaista kokoontuu Napapiirille
viikonlopuksi ja pääsee samalla nauttimaan alueen tarjoamista palveluista. Vaikka meillä käy puoli miljoonaa turistia vuosittain, niin eteläsuomalaiset tuntuvat olevan melko tietämättömiä Rovaniemen seudun tarjoamista hienoista putteista ja palveluista, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Pasi Hiukka Brilletistä ja jatkaa, Tapahtuman järjestäminen on onnistunut hienosti Napapiirin eri toimijoiden kanssa. Huomaa, että heillä on kokemusta vastaavien tapahtumien järjestämisestä.

Näköasiantuntijoiden keskeisiä asiakaslupauksia ovat supisuomalaisuus, jatkuva palvelukehitys asiakkaan näkemisen ja silmäterveyden parhaaksi, ketjuohjauksesta riippumaton paikallinen kehysvalikoima, paikalliseen työhön perustuvat nopeat toimitukset, tutun asiakaspalvelijan hyvä palvelu, sekä paikallisen yrittäjyyden mahdollistamat joustavat aukioloajat. Näköasiantuntijat tarjoavat asiakkaille kotimaisen, aidosti paikallisen vaihtoehdon, jossa asiakkaan silmistä pidetään huolta parhaalla mahdollisella asiantuntemuksella, ja joka monilla paikkakunnilla jatkuu jo toisessa tai jopa kolmannessa yrittäjäpolvessa.