Näköaisti on ihmisen aisteista kaikkein erikoistunein ja toiminnaltaan monimutkaisin. Ihminen vastaanottaa ja käsittelee näköaistinsa avulla koko hereilläoloaikana valtavan määrän tietoa. Ei siis ihme, että näköaistia pidetään yleisesti ihmisen tärkeimpänä aistina.

parempaa näkemistä

Hyvää näköä tarvitaan niin töissä, kotona kuin harrastuksissakin. Lehteä lukiessa lähinäön tulee toimia vaivattomasti, silti katse pitää voida kohdistaa nopeasti muihin kiinnostaviin kohteisiin, vaikkapa televisio uutiseen. Työmatkaa kuljettaessa kaukonäön on oltava tarkka, mutta silmän on pystyttävä myös arvioimaan etäisyyksiä ja suuntia. Kaadettaessa kahvia tummaan kuppiin on tärkeää, että silmä erottaa yksityiskohdan taustastaan, kontrastinäön tulee toimia, jotta kahvi ei kaadu kupista yli. Portaissa liikkuessa syvyysnäkö on tärkeä, jotta ihminen ei astu harhaan. Useissa harrasteissa, kuten tenniksen pelaamisessa silmän on pystyttävä seuraamaan liikkuvaa kohdetta. Syyssäässä vaeltaessa ruskan ihailu on mahdotonta ilman toimivaa värinäköä. Lisäksi silmän on mukauduttava muuttuviin valaistusolosuhteisiin. Jokapäiväisiä esimerkkejä näkemisen monimuotoisuudesta on lukemattomasti. Kaiken tämän jälkeenkään silmät eivät saisi tuntua rasittuneilta.

Näköasiantuntijoille pelkkä hyvä ja tarkka näkö ei riitä, me haluamme tarjota asiakkaillemme tarkan näkemisen lisäksi näkemisen vaivattomuutta ja miellyttävyyttä. Harkitut yksilölliset linssiratkaisut yhdessä monipuolisen kehysvalikoiman kanssa, saavat näkemisen tuntumaan kokonaan uudenlaiselta kokemukselta. Yhdet lasit eivät välttämättä toimi jokaisessa tilanteessa, eihän korkokengilläkään juosta maratonia, eikä sandaaleilla kuljeta hangessa. Miellyttävä näkeminen on usein yhdistelmä erilaisia näönkorjausratkaisuja. Kahdet lasit tai silmälasit ja piilolinssit yhdessä ovat arkipäivää.

optikko auttaa

Me Näköasiantuntijat tarjoamme sinulle kaikki hyvään näköön liittyvät palvelut ja tuotteet, taatusti laadukkaasti ja juuri sinun tarpeesi huomioiden. Optikkomme ovat lisäkoulutettuja erikoisosaajia, jotka hallitsevat näkemisen haasteet ja ongelmat monipuolisesti pitkän kokemuksen kautta. Joukostamme löytyy myös esimerkiksi paljon eri lajien harrastajia jotka hallitsevat eri lajien haasteet ja verkoston koko laaja kirjo spesialiteetteja ovat kaikkien asiakkaidemme käytettävissä paikkakunnasta riippumatta. Palvelumme ja osaamisemme ovat myös vahvasti tunnustettuja kansallisesti ja kansainvälisesti pitkältä ajalta erinäisten luottamustehtävien ja tunnustusten kautta. 

Tutustu näkemisen eri osa-alueisiin alta: